Over ons

De passie voor effectiviteit en de mens centraal.

Mens Tech Tools

Over Sprintlint

Door Sam en Marcel
Reflectie

Wij zijn Sam en Marcel en oprichters van Sprintlint. We hebben de passie om mensen en organisaties verder te helpen in hun team ontwikkeling. Door onze ervaring met (internet) ondernemen, onderwijzen, trainen en coachen hebben we wij het idee gekregen samen tools te bouwen voor de Nederlandse markt van bedrijven, scholen en organisaties.

Laat mens, team en organisatie verder komen.
Sprintlint
Ervaren, uitspreken en ontwikkelen.

We zien dat organisaties zich ontwikkelen als de mens daarin zich ontwikkeld. Er wordt vaak ingezet op het ontwikkelen van kennis, maar de mens leert het beste van zichzelf en de ervaringen die daarbij horen.

Online Retrospectives met een glimlach 2
Wij spreken ons geloof uit naar alle mensen.

Wij geloven dat..

  • het terugkijken op de goede en minder goede aspecten binnen een samenwerking je iedereen binnen die samenwerking verder kunt helpen.
  • de mensen leren door te doen.
  • mensen zich sneller committeren aan een doel als ze invloed hebben gehad op het doel.
  • mensen zich ook sneller committeren als ze onderdeel uitmaken van een groep.
  • door zichtbaar te maken wat er in de lucht hangt er makkelijk over gesproken kan worden.
  • transparantie de cohesie van een team enorm verhoogd.
Terugkijken en dan snel vooruit!

Wij hebben in 15 jaar ondernemen los van elkaar veel ervaring opgedaan met het coachen, onderwijzen en trainen van mensen. In verschillenden bedrijfsvormen met medewerkers, maar ook altijd een stuk studentenbegeleiding.

Uit onze ervaring kwam naar voren dat het helpen van mensen veelal te maken heeft met persoonlijke ontwikkeling en het reflecteren op eigen handelen. Met de introductie van het Agile werken, en gerelateerde methodes als Scrum en Kanban, hebben we gezien dat het regelmatig houden van retrospectives een uitkomst biedt voor het snel en simpel reflecteren. Deze versie van reflectie geeft direct de mogelijkheid tot het bespreken en bepalen van doelen die daarbij passen. De uitkomt voor snel en handon ontwikkeling van mens, team en organisatie.

Persoonlijk en groepsresultaat

Wat ons vooral opviel was hoe snel retrospectives werkte op persoonlijk en groepsniveau. Het verkrijgen van inzicht en het daaruit halen van doelen. Maar juist ook de verandering die het bij mensen teweeg bracht in enkele weken.

Van post-it naar digitaal
Het resultaat van retrospectives door middel van post-its op een whiteboard met vakken (Keep, Add, Drop, Improve) was een succes binnen agile werken (scrum etc.). Alleen wel een beetje langdradig in een snelle wereld. De vraag kwam hoe we dit proces van post-its binnen retrospectives kunnen veraangenamen zonder het gevoel van eigen input en discussie te verliezen. Het bleek een schot in de roos.

De roos hebben we geraakt doordat we nu leven in een post Corona tijdperk, waarin we hybride gaan werken. Maar 10% van de mensen wil weer een volledige week op kantoor zitten. Daarnaast vooral ook thuiswerken. Wij hebben dit gezien als een trend en daarom hebben we met Sprintlint online retrospectives de combinatie met live meeting en asynchrone online input gezocht. Dit is goed gelukt zonder de gewenste structuur te verliezen, door onze speciale technieken te combineren.

Graag nodigen wij jullie uit om met ons verder te denken. Heb je vragen of opmerkingen, laat je horen via info@sprintlint.com.

Marcel Co-founder

Enthousiaste online-ondernemer met oog voor Human Centered Design en wordt blij van het verder helpen van mensen als zwemcoach, docent, ontwerper en leidinggevende. Marcel is te bereiken via 06 - 4939 3670

Klik om Marcel te bellen!
Sam Co-founder

Bevlogen ondernemer met de wil om mensen dichter bij elkaar te brengen met behulp van techniek. Wordt blij van mensen in processen begeleiden en iets mee te geven zijn affiniteit met alle soorten van techniek. Sam is te bereiken via 06 0101 0101

Klik om Sam te bellen!
Start gratis 5 retrospectives

Direct van Start!

SprintLint Gratis Proberen